روانشناسی رنگ ها در دکوراسیون منزل

دکوراسیون یعنی ایدهپردازی در مورد مبلمان، رنگها، جنسها، نورها و چیدمان آنها در محیط به نحوی که بیشتر به چشم بیایند. اما آنچه روانشناسی به دکوراسیون اضافه میکند ارزشی سوای زیبایی شناسی است. با رعایت اصول روانشناختی محیطی و آگاهی از نقش و تاثیر رنگ و طرح و ریتم بر روان و روحیه انسان، میتوان دکوراسیونی آرامشبخش طراحی کرد. محیط اطراف ما از یک سو بر ما تاثیر میگذارد و از سوی دیگر نشاندهنده شخصیت و حالات درونی ماست. از همین رو توجه به روانشناسی دکوراسیون امری مهم است.
استفاده از رنگها در ایجاد یک هارمونی نو و تازه بسیار به ما کمک خواهد کرد. همه میدانیم رنگهای سرد آرامش را به ارمغان میآورند و رنگهای گرم هیجان و انرژی به ما منتقل میکنند. اما اینکه از هر رنگ در کجای خانه و به چه میزان میتوان استفاده کرد نیازمند به کارگیری روانشناسی می باشد.

رنگ آجری برای خوشآمدگویی
شاید قدیمی بودن در و پنجره خانه همیشه توی ذوق شما بزند اما نتوانید برای خرید در و پنجره جدید هزینه کنید، اصلاً نگران نباشید، شما به راحتی میتوانید با رنگ زدن به آنها به نمای خانه خود جلوهای نو ببخشید. به عنوان مثال اگر از رنگهای قهوهای، آجری و سبز تیره بر روی دیوارهای ورودی خانهتان و یا در ورودی و قاب بیرونی پنجرهها استفاده کنید، حس گرم خوش آمد گویی را به مهمان خود انتقال دادهاید.

رنگ قرمز برای تجدید روحیه

رنگ نارنجی برای عاشقان غذا
استفاده از رنگ نارنجی به دلیل اینکه ترکیبی از رنگ زرد و قرمز است تقریبا همانند آنها عمل میکند؛ اما شما نه شاهد تندی رنگ قرمز و نه شاهد بیروح بودن رنگ زرد خواهید بود. علاوه بر این نارنجی تاثیر اشتهاآور دارد از همین رو توصیه میشود از این رنگ در قسمتی که میز ناهارخوری را قرار میدهید، استفاده کنید، مخصوصا اگر کودک یا نوجوان بدغذا دارید.
رنگ زرد خطرآمیز!
رنگ زرد در حالی که رنگی بی روح است اما حسی هشدار دهنده دارد؛ به همین دلیل روانشناسان توصیه میکنند از این رنگ زیاد استفاده نشود چون باعث به وجود آمدن حس تندخویی در افراد میشود.

رنگ آبی و آرامش بیانتها
رنگ آبی همیشه نماد آرامش بوده است. به همین دلیل روانشناسان به منظور رفاه حال مراجعانشان از این رنگ برای طراحی اتاقهای مشاوره استفاده میکنند. شما نیز میتوانید برای رسیدن به آرامش پس از یک روز کاری پرفشار، از رنگ آبی بهره بگیرید. همچنین رنگ آبی برای کنترل کردن اشتها بسیار توصیه شده است از همین رو با ترکیب رنگ نارنجی برای محیط غذاخوری نیز انتخاب مناسبی است. از آنجایی که استفاده از رنگ آبی به مرور زمان باعث بروز بیماری افسردگی میشود بهتر این است که این رنگ با سفید و کرم ترکیب شود.

رنگ سبز انتخابی همیشگی
استفاده از رنگ سبز نیز مانند آبی به شما آرامش میبخشد اما افسردهکنندگی و سردی آبی را ندارد. به همین دلیل در اکثر محیطها اما در سطح کم میتوان از آن استفاده کرد. اگر دقت کرده باشید اتاق عمل بیشتر با رنگ سبز طراحی می شود تا بیمار قبل از آماده شدن برای جراحی به آرامش برسد.

انتخاب طلایی رنگ بنفش
رنگ بنفش در نوع خود یکی از بینظیرترین رنگهاست؛ زیرا این قابلیت را دارد که با هر رنگی که دوست دارید آن را ترکیب کنید. از این رنگ برای دکوراسیونهای اشرافی بسیار استفاده میشود و ترکیب آن با رنگ طلایی غوغا میکند. روانشناسان توصیه میکنند از رنگ بنفش برای طراحی اتاق کودکان استفاده شود زیرا حس خلاقیت را در آن ها زنده میکند. متخصصان صنعت مد این رنگ بینظیر را برای دکوراسیون آشپزخانه به شدت پیشنهاد میدهند؛ زیرا اعتقاد دارند قلب خانه باید همیشه در حال تپیدن باشد.

رنگ مشکی برای جذابیت بخشیدن
شاید از پوشیدن لباس مشکی حس خوبی داشته باشید؛ اما حتی تصور این را هم نمیکنید که خانه خود را با پرده مشکی تزئین کنید. مشکی وقتی به تنهایی و خالص استفاده میشود یادآور حزن و غم است اما تنها به این دلیل است که این رنگ با چیز دیگری ترکیب نشده است. حال بیاید کمی رنگ طلایی، سفید، قرمز، آبی و یا سبز را با رنگ مشکی ترکیب کنید. بدون شک از دیدن این همه زیبایی شگفت زده خواهید شد.

الگوهای رنگ در دکوراسیون
الگوی درجات مختلف؛ که از ترکیب رنگها با رنگ خاکستری حاصل میشود.
الگوی هماهنگ؛ در بخشی از خانه از رنگهای گرم و در اتاقهای دیگر از رنگهای سرد استفاده شود.
الگوی مکمل؛ با انتخاب رنگهای مکمل شما کنتراست بالایی خواهید داشت. این تناژ از رنگ به افراد سر زنده توصیه میشود.
ترکیب رنگ اصولی از منظر روانشناسی
امروزه برخی از متخصصان صنعت مد تنها به دنبال پرجلوه نشان دادن محیط هستند و نیازها را به درستی مد نظر قرار نمی دهند. حال اگر از علم روانشناسی بهره بگیریم به تعادل در طراحی خواهیم رسید. اگر میخواهید برای رسیدن به آرامش و اصالت فضا قدمی بردارید، پیشنهاد ما به شما چیدمان به همراه ترکیب رنگهای روانشناسان است.