تا به حال شاید با این جملات که تخمه نخور پر چربیه و یا بادام هندی نخور که چاق میشی، رو به رو شده باشید و از شنیدن آن کلافه شده باشید! در گذشته آجیل را خوراکی ناسالم و چرب و عامل اصلی چاقی و اضافه وزن میدانستند. اما ذره ذره با تحقیق دانشمندان و پیشرفت دنیای علم، گفته شد که مصرف آجیل نقشی اساسی و مهم در کاهش قند خون، چربی خون، وزن و همچنین شاخص توده بدنی 80 دارد. در این مقاله سعی داریم شما را به چربی سوزی با آجیل و خشکبار دعوت کنیم.
کاهش وزن با آجیل و خشکبار
آجیل به دلیل محتویات چرب و مقدار کالری بالایش همیشه بعنوان یک چاق کننده شناخته شده است. اما اگر در استفاده از آن به صورت اصولی و با قوانین پیشروی کنید، هرگز دچار چربی خون و اضافه وزن نخواهید شد. و آن را میتوانید جزء خوراکیهای سالم و مفید در میان وعدههای خود استفاده کنید. آجیل، ترکیب فوق العاده ای از پروتئین، فیبرهای خوراکی و ویتامینها است و پس از خوردن آن احساس سیری خواهید کرد. سعی داشته باشید حداقل یک مشت را در میان وعدهتان (نه کم و نه زیاد) میل کنید. سعی کنید آن را در کنار میوه یا خوراکیهای دیگری نوش جان کنید.
ازگذشته تا به حال تحقیقات زیادی در ارتباط با موضوع کاهش وزن همراه با خوردن آجیل شده است که به دلیل های قانع کنندهای نیز رسیدهاند که با آنها در موارد زیر آشنا خواهیم شد.
جلوگیری از جذب تمام انرژی با خوردن آجیل
در مورد آجیلها نکتهی بسیار مهم و جالبی که وجود دارد این است که آن میزان چربی که پس از استفادهی آجیل جذب بدن ما میشود، کمتر از عددی است که در جدول ارزش غذایی میبینیم. و حدود 15% از محتویات انرژی آجیل از بدن ما خارج میشود.
آجیل و خشکبار و کاهش اشتها
شاید برایتان سوال پیش آید که آیا با خوردن آجیل نیز میتوان احساس گرسنگی نکرد و سیر شد؟ آجیل برگرفته از چربیهایی خاص است. همین چربیها، هورمونهای سیری نظیر کولسیتوکینین 00 در دستگاه گوارش را آزاد میکند. محتویات فیبر خوراکی و پروتئین نیز بعنوان کاهش دهندهی اشتها عمل میکنند. نکتهی جالبی که در اینجا وجود دارد مصرف آجیل با پوست است! بر اساس تحقیقات هنگامی که آجیل را با پوست میخورید در مدت زمان کمتری سیر میشوید اما زمانی که بدون پوست میخورید دیر تر سیر خواهید شد.
بالا بردن متابولیسم
متابولیسم بدن پس از خوردن آجیل حدود 10% افزایش مییابد.
اثر روانی
هنگامی که به دنبال کاهش وزن هستید، یک برنامه غذایی درست و مناسب داشته باشید. که همراه با انواعی از آجیل و خشکبار باشد. در اینصورت اشتیاق و ذوق بیشتری نسبت به ادامه دادن یک رژیم غذایی سخت اما مفید پیدا خواهید کرد. همچنین رضایت روانی این رژیم غذایی، نتیجه ی رضایت بخشتری را نیز به دنبال خواهد داشت.
برای اینکه چربی کمتری هنگام خوردن آجیل به خود جذب کنید، سعی کنید آن را کمتر بجوید. هم چنین خوردن خود آجیل به جای کرهی آن نیز چربی کمتری را جذب بدن انسان میکند.
نکتهی مهم در رابطه با الگوی تغذیه
نکته ای که باید با آن در رابطه با الگوی تغذیهی خودتان آشنا شوید این است که هر یک کالری با هر یک کالری برابر نیست! شاید این جمله کمی برای شما گنگ و نامفهوم باشد. به مثال زیر خوب دقت کنید:
مقداری بادام زمینی با 160 کالری انرژی را در نظر بگیرید. این میزان بادام زمینی حدود 6 گرم کربوهیدرات، 4 گرم چربی و 6 گرم پروتئین را دارا است. حال نیز مقداری چوب شور با 160 کالری را در نظر بگیرید که دارای 33 گرم کربوهیدرات، 1 گرم چربی و 4 گرم پروتئین است. در اینجا میزان کالریها با هم برابرند اما مقدار کربوهیدرات، چربی و پروتئین در آنها به یک اندازه نیست و از نظر تغذیهای با یکدیگر در یک مقدار نیستند. پس در واقع از این سو میگویند که هر یک کالری با یک کالری برابر نیست.
افزایش کالری با مصرف بی رویه آجیل
آجیلها سرشار از کالری هستند. برای نمونه، یک مشت آجیل چیزی بین 160 تا 200 کالری انرژی را به همراه دارد. و طبیعی است که با مصرف بیش از حد آن، کالری که دریافت میکنید بشدت بالا میرود و در آخر با مشکل افزایش وزن روبه رو خواهید شد. از نکات مهمی که در مصرف آجیل باید پشت گوش نیندازید و رعایت کنید مقدار مصرف آن است. پس در مصرف آجیل حد و میزان استفاده را مشخص کنید. پیشنهاد ما روزی یک مشت یا 30 گرم آجیل برای مصرفتان است. در این صورت میتوان گفت که کاهش وزن و چربی سوزی با آجیل و خشکبار میسر است.
مصرف آجیل همراه با چربی مفید برای قلب و عروق
از آنجایی که آجیل ها بر گرفته از مواد مفید و مغذی می باشند، به کار بردن از آنها در رژیم غذاییتان میتواند دارای فواید و خاصیت های زیادی باشد. شاید باورش برایتان کمی مشکل باشد که آجیل سرشار از چربیهای مفید و کاربردی برای قلب، همچنین فیبر بالا و مواد شیمیایی فراوانی است که خاصیت آن را بالا میبرد.
بر اساس تحقیقات نشان داده شده رژیمهای غذایی همراه با آجیل، در کمتر شدن خطر بیماریهای قلبی و دیابت نوع 2، نقشی اصلی و اساسی دارد.
آجیلهایی که برای کاهش وزن مفید هستند:
کاهش وزن با آجیل; بادام درختی
آن دسته از برترین آجیلهای لاغری است که در منطقههای خاصی پیدا میشود. آنتی اکسیدانی که در آن موجود است، برای حفظ سلامتی قلب و بدن کاربردی و مفید است.
پسته; آجیلی برای کاهش وزن
در عموم مردم اکثر افراد علاقهی زیادی به پسته دارند و از پرطرفدارترین آجیل هاست. درست است که پسته از نظر قیمت نسبتا گران است، اما خواص زیادی دارد. از آنجا که پس از خوردن پسته، احساس سیری در فرد بوجود میآید. اما پسته همیشه از بهترین آجیل ها برای کاهش وزن است. البته که باید این نکته را در نظر گرفت که طعم بی نظیر آن باعث زیادهروی در خوردن آن خواهد شد، که با گذشت زمان مشکلات دیگری را بوجود میآورد.
کاهش وزن باور نکردنی با آجیل; بادام هندی
منیزیم از عنصرهای پایهی بدن برای تنظیم متابولیسم کربوهیدراتها و چربیهای بدن است. بادام هندی از بهترین آجیل ها برای لاغری و کاهش وزن است. به این دلیل که این آجیل از منیزیم زیادی برخوردار است. در 18 عدد بادام هندی چیزی حدود 5 گرم پروتئین و همچنین 13 گرم چربی، فرا گرفته است. تنظیم متابولیسم کربوهیدرات ها و چربی ها از روش های مهم برای کاهش وزن است.
برای استفاده از تمامی خواص بادام هندی جایز است از آن به همراه نان گندم و قارچ استفاده کنید. یکی دیگر از روشهای کاهش وزن نیز همین کار است.
گردو; کاهش وزن و چربی سوزی با آجیل
از فوق العاده ترین آجیل ها برای چربی سوزی و کاهش وزن، گردو است که از چربیهای غیر اشباع برخوردار است. همچنین چربیهای غیر اشباعی که در گردو وجود دارد، در حفظ و سلامت قلب و عروق نیز تاثیرگذار است. چیزی که در کاهش و لاغری افراد در گردو اثر گذار است، وجود اسید آلفالینولنیک است. اسیدهای چربی مفیدی نیز در گردو وجود دارند که به کاهش وزن کمک زیادی میکند.
و اما کلام آخر
همانطور که گفته شد اگر میزان زیادی آجیل استفاده کنیم موجب بالا رفتن اضافه وزن میشود. از آنجایی که هدف چربی سوزی با آجیل و خشکبار است، سعی کنید در مصرف آن زیادهروی نکنید و اصولی پیش بروید چرا که رعایت نکردن و بروز مشکلاتی از جمله افزایش چربی و اضافه وزن، بیماریهای خطرناکی را برای شما بوجود میآورد که درمان آن سخت و مشکل خواهد شد. امیدوارم که با مطالعه ی این مقاله ژومنت، با مناسب ترین آجیلها در زمینهی چربی سوزی آشنا شده باشید.